SI  EN

Cviček 0,75 litra
Cviček PTP, 0,75 l
Cviček 1 liter
Cviček PTP, 1,0 l
Cviček 0,2 litra
Cviček PTP, 0,20 l
Cviček
 Splošno o cvičku
 Cviček Martinčič
  Cviček je lahko, suho, sveže in prijetno vino, primerno za vsakršno priložnost. Značilna je izražena svežina (kislina od 6 do 10 g/l) ob nizki alkoholni stopnji (8,5–10,0 vol. %). Pridelava in predelava sta omejeni na vinorodni okoliš Dolenjske. Značilen in poseben je tudi zaradi svoje sestave. Pridelan je iz grozdja belih sort (kraljevina, laški rizling, zeleni silvanec, žlahtnina, ranfol, lipna in druge manj znane stare sorte) in rdečih sort vinske trte (žametna črnina, frankinja in portugalka). Predelava različnih sort grozdja lahko poteka ločeno ali skupaj. Osnovne lastnosti cvička so predpisane in če jim vino ustreza, dobi oznako »Cviček PTP« (priznano tradicionalno poimenovanje).
Cviček ponudimo ob tradicionalnih slovenskih in še zlasti dolenjskih jedeh (štruklji, odojek, kozliček na ražnju, krvavice z zeljem, martinova gos z mlinci, suhomesnate jedi …)


CVIČEK MARTINČIČ
Seveda ostaja kljub strogim pravilom dovolj prostora, da se lahko vsak s svojim cvičkom izrazi po svoje. Za Cviček Martinčič je ob pestrosti vonjav po zrelih malinah, gozdnih jagodah in drugih sadežih značilna zmerna kislina. Pookus je razmeroma dolg, kar je posledica manj obremenjenih trt.

Cviček Martinčič polnimo v steklenice 0,75 l (buteljka),
1,0 l in 0,20 l. in 0,20 l.

Pakiranje v transportne kartone:
6 x 0,75 l
6 x 1,0 l
30 x 0,20 l


na vrh