SI  EN

Trsni izbor
 
vinske sorte
 
namizne sorte
 okrasne sorte
 trsne cepljenke tudi po pošti

VINSKE SORTE

- žametna črnina (žametovka)
- frankinja
- zweigelt
- modri pinot
- kraljevina
- laški rizling
- renski rizling
- zeleni silvanec
- ranfol (štajerska belina)
- rdeča in bela žlahtnina
- sauvignon
- kerner
- beli pinot
- sivi pinot
- chardonnay ...

NAMIZNE SORTE
- rdeča in bela žlahtnina
- rani afus
- julijski muškat
- matilde ...

OKRASNE (INTERSPECIFIČNE) SORTE
(tudi za brajde, pergole ...)
Interspecifične sorte so sorte trt, ki so pridobljene s križanjem žlahtnih sort vinske trte z »divjo« trto. Na ta način pridemo do odpornejših »okrasnih« trt, ki so zelo primerne za zobanje, sokove ... predvsem pa za razne 'obhišnice', saj zaradi odpornosti ne potrebujejo zaščite s fitofarmacevtskimi pripravki.

 Aurora
Aurora

Je zgodnja bela sorta. Zori konec avgusta ali v začetku septembra. Primerna je za brajde, »obhišnice«, senčnice in podobno. Grozdje je dobro tako za sok kot tudi za zobanje. Sorta je odporna na bolezni, zato ne potrebuje zaščite s fitofarmacevtskimi pripravki.

 Campell
Campell

Je septembrska rdeča sorta. Ima značilno aromo in debelejše jagode. Zaradi velikih listov je zelo primerna tudi za senčnico ali brajdo. Grozdje je dobro tako za sok kot tudi za zobanje. Sorta je odporna na bolezni, zato ne potrebuje zaščite s fitofarmacevtskimi pripravki.

 Modri muškat
Modri muškat

Je rdeča sorta, ki zori v začetku septembra. Grozd ima srednje debele, rahlo podolgovate jagode. Grozdje je odlično za zobanje. Na zračni in lepi legi še zlasti ob hiši ne potrebuje zaščite s fitofarmacevtskimi pripravki.

 Regent
Regent

Je zgodna rdeča sorta, ki zori konec avgusta. Lepo dozoreva in daje močno obarvano, srednje veliko grozdje. Grozdje je odlično za sok in zobanje. Dolgo počaka tudi v hladilniku.

TRSNE CEPLJENKE PO POŠTI
Več informacij v rubriki prodaja.


na vrh